1/3 Rijssenbeek Advocaten

Al 30 jaar dé specialist van Nederland in het appartementsrecht.

Wij zijn sinds onze oprichting in 1992 de huisadvocaat voor VvE’s en VvE-beheerders. Landelijk zijn wij de belangrijkste vraagbaak voor advies en rechtsbijstand in het appartementsrecht. Ook wel in de praktijk het VvE-recht genoemd. Dat maakt ons uniek.
Over Rijssenbeek
2/3 Wat wij doen

Wat we doen & wie we zijn

Voor appartementseigenaren
Wij zijn er voor
Appartementseigenaren
Over Rijssenbeek
Wie we zijn

Juridisch abonnement: OJD

Altijd in goede handen

Het VvE-recht is een specialistisch rechtsgebied. Alle advocaten en juristen van ons kantoor zijn elke dag voor VvE’s, VvE-besturen en VvE-beheerders en ook leden van VvE’s aan het werk. Onze kennis en kunde is direct toegankelijk voor VvE’s die een juridisch abonnement (ook wel de OJD genoemd) hebben met ons kantoor. VvE’s krijgen zo continue juridische ondersteuning, rechtsbijstand en actuele informatie over alles wat het VvE-recht omvat en waar VvE’s en haar VvE-beheerders elke dag mee te maken krijgen.

Meer informatie
Laatste bericht
3/3 Laatste bericht

Rijssenbeek Academy voor particuliere bestuurders

5 april 2024

Weinig bestuurservaring of juist toe aan een opfriscursus? Rijssenbeek Advocaten organiseert op dinsdag 23 april a.s. en dinsdag 4 juni a.s. opnieuw een cursus voor (particuliere) bestuurders van VvE’s. Na deelname aan één van deze cursusavonden komt u in de uitoefening van uw bestuurstaken beslagen ten ijs. Centraal staan de vergadering van eigenaars, taken en bevoegdheden van o.a. het bestuur en de voorzitter van de vergadering, nietigheid en vernietigbaarheid van besluiten, aandachtspunten bij het sluiten van aannemings- en onderhoudsovereenkomsten, en de eerste aanpak van overlast. De nadruk ligt op het bespreken van valkuilen en het geven van praktische tips.  

Lees volledig bericht Bekijk alle berichten
Kennisbank

Bevoegdheid over de gelden van het reservefonds VvE

23 mei 2024

In de meeste Modelreglementen is opgenomen dat over de gelden van het reservefonds slechts kan worden beschikt door de voorzitter van de vergadering en één VvE-lid (door de vergadering aangewezen), en na machtiging van de vergadering. De vergadervoorzitter en één VvE-lid zijn in principe geen bestuurder van de VvE en dus door de bank niet te identificeren. Dit kan tot gevolg hebben dat de bank geen opdrachten van de vergadervoorzitter en het VvE-lid zal accepteren. Het is van groot belang dat een bestuurder of beheerder niet in zijn eentje betalingen vanuit het reservefonds kan verrichten. Wanneer interne controle geheel ontbreekt bestaat een reëel risico op fraude en verduistering van VvE-gelden. Het is raadzaam om de bank goed te informeren over de statutaire beperking(en) ten aanzien van de bevoegdheid van de bestuurder(s) en over de persoon van de vergadervoorzitter en één VvE-lid. Wijzigingen dienen tijdig aan de bank te worden doorgegeven. Notulen van de vergadering waarin de vergadervoorzitter is benoemd en één VvE-lid is aangewezen kunnen aan de bank ter beschikking te worden gesteld.

Lees volledig bericht Ga naar de kennisbank
Kennisbank